Biljetter

Carmen

2019-02-03, kl 18.00, (repris)

Operan Carmen är en stor favorit på Mets repertoar med Roberto Alagna och Clémentine Margaine i huvudrollerna.
I Falun visas föreställningen i repris den 3/2-19 kl:18.00

Clémentine Margaine spelar Carmen, operahistoriens ultimata förförerska. Roberto Alagna som fängslade biopubliken som Don José redan 2010 återkommer i sin paradroll.
Louis Langrée dirigerar Sir Richard Eyres härliga uppsättning.

Johanna Garpe, som bland annat satt upp den kritikerrosade Karmelitsystrarna, är tillbaka på Kungliga Operan. Denna gång med en ny uppsättning av Carmen – en av världens mest älskade operor och alltid efterlängtad på repertoaren.

Garpe har regisserat både för opera, teater och tv, alltid med en tydlig samtidstolkning. För kostym står Nina Sandström, som bland annat har skapat kostymerna till Karmelitsystrarna och Medea på Kungliga Operan och Fanny och Alexander på Dramaten.

Carmen säger att hon vill vara fri. Att hon har rätt att älska vem hon vill. Men i vägen för hennes frihet ställer sig José.

Georges Bizets klassiska opera från 1875 utspelar sig denna gång i en vardag som vi kan känna igen; i en konfektionsfabrik för billiga souvenirer, där manlighet utspelas i kampsportsarenan.

En dag kastar den upproriska fabriksarbeterskan Carmen en blick på den unge förmannen José. Det är upptakten till en berättelse om passion, svartsjuka och död.

MUSIK: Georges Bizet

TEXT: Henri Meilhac & Ludovic Halévy

REGI: Johanna Garpe

SCENOGRAF: Per A. Jonsson
KOSTYM & MASK: Nina Sandström
LJUS: Erik Berglund
KOREOGRAF: Roger Lybeck
DRAMATURG: Katarina Aronsson

I ROLLERNA: Miriam Treichl, Daniel Johansson, Alessio Cacciamani, Magdalena Risberg, Johan Edholm, Håkan Ekenäs

Postadress: Stigaregatan 7, 791 60 Falun