Biljetter

Rusalka

2017-02-25 Kl. 19.00rusalka1

Kulturstöten sänder direkt från Metropolitan i New York:

Rusalka är Dvořáks version av H C Andersens saga Den lilla sjöjungfrun. På Met görs huvudrollen som sjöjungfrun av Kristine Opolais gör huvudrollen i en ny uppsättning av operan som blev hennes stora genombrott: Dvořáks sagoopera om den kärlekstörstande sjöjungfrun Rusalka.

Rusalkas kärleksrival spelas av svenska Katarina Dalayman. Hon har sjungit vid två direktsändningar på bio tidigare: i Kungliga Operans kritikerrosade Elektra av Richard Strauss 2010 och i Wagners Parsifal på Met 2013. Dalayman har fått mycket beröm för sin rolltolkning i Rusalka.

”Katarina Dalayman var som en ros i full blom – helt utsökt och lockande. Hennes röst var så passionerad, att man var rädd att hon när som helst skulle självförbrännas inför våra ögon.”
New York Theatre Guide

”Prinsessan spelas formidabelt av Wagner-sopranen Katarina, som manar på prinsens förbittring mot Rusalkas enerverande tystnad och märkligt kalla omfamningar”
New York Times

I rollerna ses även Brandon Jovanovich som prinsen som fångar Rusalkas hjärta, Katarina Dalayman som Rusalkas rival, Eric Owens som Rusalkas far Vattenanden, och Jamie Barton som träskhäxan Ježibaba.

Dirigent: Sir Mark Elder
Regi: Mary Zimmerman
Scenografi: Daniel Östling
Kläder: Mara Blumenfeld
Ljusdesigner: T J Gerckens
Koreografi: Austin McCormick

Text: Svensk text

Beräknad längd: 4 tim 5 min

Postadress: Stigaregatan 7, 791 60 Falun